UvA en Bosch starten lab voor deep learning

UvA en Bosch starten lab voor deep learning

06-04-2017 15:09 Laatste update: 26-04-2018 22:20

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en Bosch gaan samen onderzoek doen naar deep learning.

Op een lab het Science Park in Amsterdam gaan tien promovendi en postdocs aan de slag die nauw zullen samenwerken met onderzoekers van het Bosch Center for Artificial Intelligence op de onderzoekscampus van Bosch in het Duitse Renningen, zo melden de twee partijen.

De Amsterdamse onderzoekers gaan mathematische modellen en algoritmen ontwikkelen waarmee machines kunnen leren van informatie en ervaring. Het idee achter deep learning is dat systemen kunnen leren van de enorme hoeveelheden data die ze gevoerd krijgen.

Zo kan een deep learning-systeem leren om zelf muziek te componeren nadat het enorme hoeveelheden bladmuziek heeft verwerkt. Ook is het mogelijk om software te voeren met grote hoeveelheden foto’s zodat het programma zelf mensen, dieren of bijvoorbeeld huidkanker kan herkennen.

“Met deep learning kun je verborgen verbanden ontdekken in data en voorspellingen doen aan de hand van data”, vat UvA-hoogleraar Max Welling de mogelijkheden in een persverklaring samen. “De toepassingen zijn legio, denk bijvoorbeeld aan volautomatische auto’s, robotica, smart homes en the Internet of Things.” Welling verwacht dat de resultaten van de UvA-onderzoekers in de toekomst direct zullen leiden tot toepassingen en producten van Bosch. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s