Schoen voor gemakkelijk instappen
uittrappen mag

Schoen voor gemakkelijk instappen

28-08-2019 15:25 Laatste update: 15:51

Deze schoenen van een Nederlands merk trek je zonder wringen aan door de slimme wegklaphak. Armin van Buuren loopt erop.

Voor wie zijn schoenen wel eens uittrapt door met de ene voet op de hak van de ander te gaan staan, komt deze Bend-It schoen als geroepen. Bend-It-schoenen, zowel voor dames als heren, hebben een slimme hak. Die klap je naar beneden, zodat je niet met je wreef door een bocht heen hoeft, maar erin stapt als in een pantoffel. Je hoeft je voet niet te buigen om erin te stappen. Dat betekent het einde van de schoenlepel en ingetrapte hielen zijn ook verleden tijd. 

Twee Nederlandse zussen

Bend-It is een klein Nederlands merk dat door een internationale jury van bekende schoenontwerpers en andere professionals uit de schoenwereld uitgeroepen is als één van de twintig meest innovatieve nieuwkomers op schoenengebied. De twee zussen, Anke en Inge Kuijpers hebben hun visie op stadse, funky schoenen met spaargeld en een Kickstarter voor de herencollectie waargemaakt. Ze staan zelf middenin de ontwikkeling, uitvoering en marketing. De schoenen van Bend-it worden met de hand gemaakt in Portugal, van de beste kwaliteit dubbelgelooid kalfsleer of -suède.

Het merendeel van de Bend-Its kost 250 euro. Voor dat bedrag heb je wel dezelfde pattas als Armin van Buuren, want die heeft ze inmiddels aangeschaft. Het model waarbij je de leren flap voor- of achterlangs vouwt en ook achterlangs kunt strikken is het meest bijzonder. Met dat model is Inge Kuipers aan de Design Academy Eindhoven afgestudeerd.