Amazon Prime Video vanaf nu beschikbaar in Nederland

Amazon Prime Video vanaf nu beschikbaar in Nederland

14-12-2016 09:52 Laatste update: 27-04-2018 00:55

Amazons videodienst kost voor Nederlanders het eerste halfjaar 2,99 euro per maand.

Amazon Prime Video is nu wereldwijd beschikbaar, waaronder in Nederland en België. Dat heeft Amazon zojuist in een persbericht aangekondigd. Op de videodienst kun je onder meer programma's streamen als het autoprogramma The Grand Tour, The Man in the High Castle en Transparant. Voor de nieuwe landen geldt een introductieprijs van 2,99 euro per maand voor gebruikers. Daar gaat nog een week gratis aan vooraf. Na een half jaar gaat de prijs omhoog naar 5,99 euro per maand. Je betaalt met een creditcard.

Amazon Prime Video is beschikbaar via PrimeVideo.com en via apps voor Android- en iOS. Ook komt de dienst beschikbaar op verschillende smart tv's van LG en Samsung. Er is nog geen ondersteuning voor Chromecast, via Apple TV kijken kan al wel. De videodienst is nog niet helemaal gelokaliseerd, want niet alle films en series zijn met Nederlandse ondertitels te zien. Volgens Amazon is er voor veel programma's ook nasynchronisatie beschikbaar.

Offline opslaan

Heb je geen zin om te streamen, dan kun je series en films van de dienst offline opslaan, zodat je ze later kunt bekijken zonder extra kosten. Overigens biedt ook concurrent Netflix sinds kort de mogelijkheid om films en series te downloaden. Bij Prime stel je zelf in hoeveel data je verbruikt, door aan te geven in welke kwaliteit je wilt streamen: 'good', 'better' of 'best'.

The Grand Tour

Net als Netflix produceert Amazon steeds meer eigen content voor zijn videodienst. Amazons grote kijkcijferkanon is de autoshow The Grand Tour van de drie ex-Top Gear-presentatoren J​eremy Clarkson, Richard Hammond en James May. The Grand Tour ging eind november van start en is inmiddels al het meest illegaal gedownloade programma ooit.

Amazon Prime Video heeft in de VS naar schatting 30,5 miljoen abonnees. Netflix heeft er 47 miljoen in de VS, en wereldwijd 87 miljoen.