Google en Salesforce azen op overname Twitter

Google en Salesforce azen op overname Twitter

23-09-2016 17:12 Laatste update: 17:12

Google en zakelijk cloudbedrijf Salesforce zouden in de running zijn om het noodlijdende Twitter over te nemen.

Dat meldt CNBC op basis van verschillende anonieme bronnen, die zeggen de de deal al dit jaar kan worden afgerond. De koers van Twitter is op moment van schrijven met 18 procent gestegen, de totale marktwaarde bedraagt 15,5 miljard dollar.

Er gaan al langer geruchten over een overname, omdat Twitter al jaren in zwaar weer verkeert. Een overname zou het bedrijf wat ruimte moeten geven om het platform verder uit te breiden en meer nieuwe leden aan te trekken - de groei daarvan stagneert al een tijdje.

Naast Google en Salesforce zouden ook andere techbedrijven interesse hebben in Twitter. Welke bedrijven dit zijn, is niet bekend. Zowel Google als Salesforce zijn opvallende namen. Laatstgenoemde is vooral bekend als een leverancier van zakelijke clouddiensten en groeide de afgelopen jaren uit tot één van de marktleiders in dit segment.

Google slecht in social media

Google heeft nog nooit een succesvol sociaal netwerk gehad, waardoor de overname van Twitter een relatief logische keuze lijkt. Na Orkut, Jaiku, Wave, Buzz en Google+ zou Twitter ervoor moeten zorgen dat Google ook een rol gaat spelen in de wereld van sociale netwerken.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een techbedrijf een sociaal netwerk overneemt: onlangs nam Microsoft het zakelijke sociale netwerk LinkedIn over voor 26,2 miljard dollar.

​​

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s