iDeal-app laat je betalen met QR-code

iDeal-app laat je betalen met QR-code

08-04-2016 10:06 Laatste update: 27-04-2018 07:38

iDeal heeft een app uitgebracht waarmee klanten een QR-code kunnen scannen om via iDeal te betalen, bijvoorbeeld voor een pizza of aan collectanten.

Een dag nadat ING de mogelijkheid om via QR-codes te betalen toevoegde aan zijn app, komt ook iDeal met die mogelijkheid. Toch is de app van iDeal op een ander soort gebruik gericht.

Waar de QR-functie van ING vooral gericht is op betaalverkeer tussen klanten onderling, is die van iDeal bedoeld voor betaling tussen ondernemer en klant.

Ondernemers met een iDeal-contract kunnen vanaf vandaag via iDeal een QR-code genereren, die door klanten met de app gescand kan worden. De app stuurt klanten direct door naar de app van hun eigen bank. Alle banken die iDeal ondersteunen doen mee, zoals ING, ABN AMRO, Rabobank SNS, ASN en Triodos. De overige stappen zijn hetzelfde als het betalen van elke andere iDeal-betaling.

Collectanten

De app moet het niet alleen makkelijker maken om bijvoorbeeld aan de deur via iDeal voor een pizza te betalen, maar ook om geld aan collectanten te geven. Die hoeven dan niet met een pinapparaat langs de deuren, maar kunnen een QR-code op hun collectebus zetten. Dat gebeurt over twee weken voor het eerst, tijdens de Nederlandse Hartweek. Daarbij wordt geld gecollecteerd voor de Hartstichting.

Download iDeal voor Android of voor iOS (gratis)