Unisex Ikea-fiets is onderhoudsvriendelijk

Unisex Ikea-fiets is onderhoudsvriendelijk

09-04-2016 04:00 Laatste update: 27-04-2018 07:38

Woonwarenhuis Ikea komt met unisex onderhoudsvriendelijke fiets Sladda. Natuurlijk met vele handige opbergaccessoires.

Sladda, heet de eerste fiets die Ikea gaat verkopen. Dat Zweedse woord betekent zoveel als glijden, wat prima zal gaan met deze onderhoudsvriendelijke en lichtgewicht fiets voor zowel mannen, vrouwen en tieners. De fiets heeft alvast een Red Dot: Best of the Best designprijs binnengefietst.

Het ontwerp zit dan ook slim in elkaar, zoals je van Ikea gewend bent. De grijze fiets is  onderhoudsvriendelijk, zo heeft hij bijvoorbeeld geen ketting maar een aandrijfriem. De twee automatische versnellingen zijn weggewerkt in de naaf van het achterwiel. Hij is lichtgewicht vooral vanwege een aluminium frame.

Ikea zou Ikea niet zijn als er voor Sladda niet allerhande accessoires voor opbergen, veiligheid en andere uitbreidingsmogelijkheden verkrijgbaar zijn. Er is alvast een fietstas, bagagedrager of fietsmand die je met een kliksysteem aan de grijze fiets kunt bevestigen. De Ikea-fiets is unisex, dus geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen vanaf 12 jaar en ouder. Wel zijn er 2 maten, een met 26 inch of een met 28 inch wielen.

Voor ons Nederlanders is de “stedelijke vervoersoplossing op twee wielen” niet echt revolutionair, maar het betaalbaar maken van fietsen in ongeveer alle delen van de wereld kan wel degelijk een verschil maken. De fiets kost 499 euro voor IKEA Familyleden en 699 euro voor niet-leden. Vanaf augustus staat hij in je lokale Ikea klaar