Spoor criminelen op tijdens #CrimediggersLIVE

Spoor criminelen op tijdens #CrimediggersLIVE

07-04-2016 13:01 Laatste update: 25-04-2016 07:37

Altijd al gedroomd van het oplossen van een echte recherchezaak? Op 16 april krijg jij de kans tijdens een live-event.

Tegenwoordig heeft elk misdrijf een digitaal spoor. De politie is op zoek naar digitaal en financieel talent dat in staat is om een (geld)spoor te volgen. Op zaterdag 16 april vindt voor het eerst Crimediggers Live plaats op de Politieacademie Apeldoorn.

Tijdens het evenement wordt talent in een team aan het werk gezet met een echte zaak en een deadline om hem op te lossen. Hierbij moet je op zoek naar digitale sporen, haal je de gewiste data terug en gebruik je jouw kennis om bevindingen aan elkaar te koppelen en een conclusie te trekken. Tijdens Crimediggers Live leer je jouw mogelijkheden te benutten, maak je kennis met high-tech tools van de politie en de digitale rechercheurs die het werk dagelijks uitvoeren.

In de video hieronder worden enkele zaken als voorbeeld genoemd. Het gaat daarbij over phishing, witwassen met bitcoins en cyberaanvallen. De zaken zijn dus een combinatie van financiën en digitale criminaliteit.

Heb je talent, ben je HBO’er of WO’er en gefocust op digitaal of financieel, dan kun je je gratis aanmelden voor de ochtend of middag.