Instagram voert nieuwe volgorde tijdlijn in Nederland in

Instagram voert nieuwe volgorde tijdlijn in Nederland in

06-04-2016 08:24 Laatste update: 27-04-2018 07:38

Instagram heeft nu ook in Nederland een niet-chronologische tijdlijn, die veel kritiek krijgt van fanatieke gebruikers.

De niet-chronologische tijdlijn houdt in dat Instagram foto's niet meer laat zien op basis van de publicatietijd, maar op basis van een eigen algoritme. Dit gebeurt bijvoorbeeld al bij Facebook, waar populaire berichten meestal boven de meest recente berichten van jouw vrienden staan.

"Nu Instagram is gegroeid, is het lastiger voor mensen om alle foto's en video's te zien die zijn gedeeld", aldus Instagram. "Mensen missen gemiddeld zo'n 70 procent van hun tijdlijn." Het sociale netwerk wil met de verandering de belangrijkste foto's voorschotelen, waardoor bijvoorbeeld populaire accounts vaker bovenin de tijdlijn komen te staan.

De functie wordt nu uitgerold maar "het merendeel van de mensen" in Nederland, Finland, Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore en Venezuela. Instagram benadrukt dat de verandering de komende maanden naar alle gebruikers wordt uitgerold.

Onvrede

Veel Instagram-gebruikers hebben hun onvrede over de wijziging geuit. Zo gaven gebruikers de nieuwste versie van Instagram plots een hele negatieve beoordeling, waar die in het verleden altijd positief was voor Instagram. Ook populaire Instagram-gebruikers gaan in het geweer, en roepen gebruikers op om notificaties in te schakelen. Op die manier krijg je een berichtje elke keer als die persoon een nieuwe foto of video plaatst.