Tesla wil Europese accufabriek om vraag aan te kunnen

Tesla wil Europese accufabriek om vraag aan te kunnen

04-04-2016 14:29 Laatste update: 27-04-2018 07:38

Tonie van Ringelestijn

Tesla's Model 3 is al bijna 300.000 keer besteld, veel meer dan Elon Musk had verwacht. Tesla moet vanwege de grote vraag ook in Europa een eigen accufabriek openen.

Musk stelt dat Tesla een nieuwe accufabriek in Europa zal moeten bouwen om op lange termijn de vraag van Europese consumenten naar zijn auto's aan te kunnen. Het bedrijf werkt al langer aan de bouw van een eigen 'gigafabriek' voor accu's in Nevada.

Tesla heeft de eerste drie dagen meer dan twee keer zoveel exemplaren van de Model 3 verkocht dan het bedrijf had verwacht, aldus Tesla-ceo Elon Musk op Twitter. De planning van de productie moet volgens hem flink worden bijgesteld. In totaal zijn 276.000 pre-orders van de Model 3 binnengekomen na de eerste drie dagen. Volgens Musk heeft het zin om de Tesla Model 3 vroeg te bestellen, omdat de voorraden in sommige regio's erg klein kunnen zijn. "Vroeg bestellen kan lokaal een groot verschil opleveren." De auto, die in Nederland vanaf 35.000 euro kost, is sinds donderdag te bestellen. De Model 3 heeft standaard achterwielaandrijving, de all-wheel-drive is optioneel.

Tesla laat overigens de assemblage van zijn auto's onder meer in Tilburg doen. Onlangs zag je in Bright TV de Tilburgse Tesla-locatie in een item over de Nederlandse introductie van de dure Model X met vleugeldeuren:

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal