© VHTO

Programmeerdag voor 10.000 meiden volgende week

Programmeerdag voor 10.000 meiden volgende week

07-04-2016 08:50 Laatste update: 27-04-2018 10:12

Over een week is GirlsDay: duizenden Nederlandse meisjes op honderden locaties maken kennis met de wereld van ICT.

Vorig jaar schreven we in Bright Ideas over de gendergap in IT. In het artikel komen onder andere enkele grote (inter)nationale initiatieven aan bod die meiden warm maken voor technologie. Een van de zeer snel groeiende projecten is het Nederlandse evenement GirlsDay: een jaarlijke kennisdag over ICT en programmeren, speciaal voor meiden.

Goed nieuws: ook dit jaar is er weer een GirlsDay en wel op 14 april. Scholen en bedrijven kunnen zich hier aanmelden voor de dag. Nog niets over gehoord op de school van je dochter(s)? Maak er werk van, mail die link door, want die gendergap moet natuurlijk zo snel mogelijk dicht.

GirlsDay is een van de grote projecten van platform DigiVita (onderdeel van VHTO). Op deze dag krijgen meiden workshops over onder andere programmeren, robots en digitaal vergaderen. In 2015 deden er 9.500 meisjes, 251 scholen en 310 bedrijven aan mee.

Onlangs maakten we met Bright TV een reportage over de MegaDojo, een groot event in de Ziggo Dome waar ruim duizend kids leerden programmeren.Abonneer je op ons YouTube-kanaal