App-tip: mooie screenshots van tekst delen via Twitter

App-tip: mooie screenshots van tekst delen via Twitter

06-03-2015 10:30 Laatste update: 27-04-2018 10:43

Oneshot laat je fraaie screenshots van teksten, met markeringen, versturen als tweets.

OneShot is een app die je screenshots laat delen via Twitter. Da's op zich niets nieuws, maar de manier waarop wel. De app is voornamelijk bedoeld om screenshots met tekst te delen. Je voegt er gemakkelijk een link en een regel commentaar aan toe.

OneShot werd gemaakt door twee ex-medewerkers van Twitter en ontstond uit frustratie. Volgens Jason Goldman waren er geen apps die hem op een gemakkelijke manier screenshots lieten maken en tekst lieten markeren. "Het werkte niet handig en het was meestal lelijk."

Met OneShot open je direct een screenshot dat je gemaakt hebt. Je kan 'm bijsnijden en tekst markeren door met je vinger over de regels te vegen. Vervolgens kun je de achtergrond van de screenshot (en de gemarkeerde kleur) veranderen. Hierdoor valt het plaatje beter op in de stroom aan tweets.

In het laatste venster voeg je indien gewenst nog commentaar bij voor in de tweet en kun je een link bij de tekst plaatsen, zodat mensen naar de bron kunnen doorklikken. Op die manier kun je met OneShot een gedeelte van een tekst delen, maar toch credits geven aan het origineel.

download OneShot gratis voor iOS

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s