App: 80 Days

App: 80 Days

05-08-2014 08:04 Laatste update: 27-04-2018 10:43

Een reis om de wereld in 80 dagen.

80 Days is een combinatie van spel en interactief verhaal. Het is zwaar gebaseerd om het boek van Jules Verne uit 1873: De reis om de wereld in 80 dagen. Het boek gaat over Phileas Fogg die samen met zijn knecht Passepartout de aarde rondreizen.

In 80 Days speel je Passepartout en aan jou de taak om meneer Fogg in tevreden staat van stad naar stad te loodsen. Dat doe je voornamelijk door gesprekken te voeren met de lokale bevolking. Daardoor vind je transport en ontdek je nieuwe routes. Verwacht dan ook veel dialoog in 80 Days. Als je niet van lezen houdt, kun je de app beter overslaan.

Naast het praten met mensen, moet je de reis helemaal uitstippelen. Heb je geld nodig, dan ga je naar de bank en op de markt koop je nieuwe spullen. Ondertussen moet je zorgen dat meneer Fogg niet chagrijnig wordt.

Al deze keuzes zijn van invloed op het verhaal en dat maakt dat je beter gaat nadenken over de te nemen routes en hoe je met mensen praat. Een keuze is namelijk niet ongedaan te maken. Gelukkig nodigt 80 Days uit voor meerdere speelsessies, want elke keer ontdek je weer wat nieuws, waardoor je de wereld misschien nog sneller rond kunt.

download 80 Days voor iOS

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s