VIEW Magazine

VIEW Magazine

22-05-2013 11:19 Laatste update: 27-04-2018 11:45

Jeroen Buiter

Fotografiemagazine voor iPhone en iPad, vanaf nu gratis.

VIEW Magazine is een digitaal magazine dat mooie en bijzondere foto's van fotografen van over de hele wereld verzamelt. Voorheen (dit is editie 6) moest je betalen voor het magazine, maar nu is het gratis te downloaden voor iPhone en iPad.

Naast de foto's, die zeer uiteenlopend zijn qua onderwerp en stijl, geven de fotografen commentaar bij de platen. Zo krijg je een beetje een beeld van hoe ze te werk zijn gegaan. Sommige repo's zijn indrukwekkend, zoals die van Toshiya Watanabe die zijn huis in Fukushima vastlegde, 18 maanden na de ramp met de kerncentrale aldaar.

Ook zijn er interactieve projecten te vinden, zoals een geolocatieproject, waarin twee fotografen GPS-coördinaten van Twitterupdates van gebruikers opzoeken, om vervolgens een foto te maken op de plek van die update. Zo ontstaat een beeld bij het bericht, de foto wordt namelijk aan de Twitter-update gehangen.

Het is wel een stevige download, zo'n 250 mb, dus downloaden via wifi is aan te raden. In de iPad-versie komen de beelden beter tot hun recht dat in de iPhone-versie.

Dowload VIEW magazine gratis voor iPhone en iPad.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s