AirBnb

AirBnb

21-05-2013 09:09 Laatste update: 27-04-2018 11:45

Jeroen Buiter

Update moet vooral de ervaring voor aanbieders verbeteren.

De populaire accomodatiemarktplaats AirBnb heeft zijn Android-app een update gegeven. De update is vooral gericht op het verbeteren van de functionaliteit voor gastheren en moet Android-gebruikers dezelfde functionaliteit bieden als iOS-gebruikers.

Het gebruik van de Androidversie van de app blijft namelijk een beetje hangen, terwijl de dienst de laatste jaren een flinke stijging van mobiele gebruikers ziet. Het percentage van de gastheren dat hun accomodatie via Android beheert, ligt nu nog op zo'n 5%, deze update moet daar verandering in brengen.

Aanbieders van een accomodatie kunnen nu vanuit de app hun gastverzoeken beheren, bijvoorbeeld door een verzoek goed- of afkeuring te geven of om het vragen van extra informatie over de gasten. Ook is er nu de mogelijkheid om de kalender vanuit de app te beheren, voorheen moest je daar eerst voor inloggen op de website.

Volgens AirBnb blijkt dat gebruikers van de mobiele app stukken sneller reageren op verzoeken en mailtjes, wat er voor zorgt dat het boeken van een accomodatie een stuk sneller en makkelijker gaat. Dat draagt bij aan een soepelere en snellere werking van de populaire dienst.

Download Airbnb in de Play-store.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s