Hangouts

Hangouts

20-05-2013 16:54 Laatste update: 27-04-2018 11:45

De nieuwe universele online berichtendienst van Google.

Gebruikers kunnen met Hangouts, vernoemd naar de groepsvideochats bij Google+, berichten, foto's en emoticons versturen en videogesprekken voeren. Hangouts is beschikbaar als app voor Android en iOS en gebruikers kunnen de dienst ook via de browser bereiken. De interface van de app oogt minimalistisch en strak. Google wil zo veel mogelijk ruimte vrijmaken voor alle gesprekken, ofwel hangouts, die gebruikers naar eigen wens een andere naam kunnen geven.

Het beginscherm biedt een overzicht van je meest recente hangouts. Je kunt gesprekken openen, wegswipen om te archiveren of lang op een gesprek drukken om meer opties te tonen. Een veeg van rechts naar links laat het tweede tabblad zien met een overzicht van degenen waar je het meest contact mee hebt, een lijst met contactpersonen en een handige zoekbalk. Een nadeel van het contactenoverzicht is dat Hangouts je geen indicatie geeft of iemand online is. Het blijft dus gissen naar de beschikbaarheid van degene die je een berichtje wilt sturen.

In een gesprek kun je foto’s en emoticons versturen. De foto’s worden, net als het gehele gesprek, optioneel in de cloud van Google bewaard en kunnen via een aparte sectie binnen Google+ worden bekeken. Voor elk gesprek wordt een nieuw album aangemaakt waarin alle foto’s bij elkaar worden gehouden. De tofste feature van Hangouts is dat alles met de servers van Google gesynchroniseerd wordt. Hierdoor krijg je dezelfde conversaties op verschillende apparaten en verdwijnt een pushbericht zodra je via een ander apparaat al hebt gereageerd.

Download Hangouts voor Android en clk.tradedoubler.com/click?p=24371&a=1898318&url=https%3A%2F%2Fitunes.apple.com%2Fus%2Fapp%2Fhangouts%2Fid643496868%3Fmt%3D8%26uo%3D4%26partnerId%3D2003" target="_blank">iOS

(gratis)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s