Deze kleine drone stijgt op uit het water en maakt je selfie

Deze kleine drone stijgt op uit het water en maakt je selfie

Update: 28 april 2018 om 00:07

Lily is de zoveelste 'dronie', een drone die selfies maakt. Maar deze is waterdicht en kan drijven.

2016 wordt het jaar van de 'dronies'. Dan vliegen de personal drones je om de oren, al selfies schietend. De ene na de andere 'dronie' die je automatisch kan volgen en filmen wordt nu aangekondigd. Het gros zit nog in de prototype- en post-crowdfundingfase. Dat betekent meestal minimaal een half jaar of langer wachten.

Gps-tracker

Dat geldt ook voor de Lily. Op zich deelt hij features met bekende prototype-rivalen als de Nixie, de Zano, de Airdog en de Pocketdrone. Ook de Lily is relatief klein en gooi je gewoon in de lucht om hem automatisch te laten vliegen. Hij kan een gps-tracker volgen die je op je lichaam draagt. Ideaal om al je sportmomenten in Birds Eye View vast te leggen, in full-hd. De tracker heeft ook heel slim een microfoon ingebouwd, zodat je ook audio van je zelf kan opnemen.

Hij kan net zoals de concurrenten ook om je heen vliegen. De geclaimde batterijduur is een verrassende 20 minuten. De Lily is dan ook groter dan de concurrentie.

Waterdicht

Het meest verrassende is echter dat je hem gewoon in het water kan gooien. De Lily is waterdicht, drijft en stijgt gewoon op vanuit het water. Dus nu zijn het niet alleen de snowboarders, mountainbikers en skateboarders die volgens jaar dronies zullen maken maar ook de kajakkers en wakeboarders. Er is een waterdichte behuizing voor de gps-tracker.

De Lily kan je nu alvast pre-orderen. Je moet dan wel tot februari 2016 wachten. Dan zou de Lily op de markt verschijnen. Je geduld wordt wel fors beloond. Je kan hem nu voor 499 dollar bestellen. Dat scheelt je 500 dollar, want vanaf februari kost een Lily 999 dollar.

Verbieden?

Ik zou sowieso niet te lang wachten met de aanschaf van een dronie. Ik voorzie op korte termijn een verbod op dit soort drones. Dat kan niet anders als straks de lucht boven de skihelling, de weilanden en rivieren één zwerm van irritant zoomende mechanische en elektronische vliegende insecten is geworden. Om maar niet te spreken over het strand, waar gluurders verstopt in de duinen met hun dronies aan het spieden zijn...

Lees ook:

Gewone selfies zijn saai, in 2015 maken we 'dronies'

Meer over

Deel dit artikel