Shazam kan straks alles herkennen

Shazam kan straks alles herkennen

06-03-2015 12:40 Laatste update: 28-04-2018 01:09

De app Shazam kan straks veel meer herkennen dan alleen welk liedje er op de radio is. Ook tal van producten.

Shazam gaat uitbreiden. De app herkent straks niet alleen meer muziek, maar ook objecten en producten. Dat schrijft Reuters na een interview met Shazam CEO Rich Riley. "Shazammen is al een werkwoord, nu willen uitbreiden wat je ermee kan", zegt hij. "De blauwe knop blijft, maar je kunt er straks veel meer mee."

Producten scannen

Hoe dat precies gaat werken is nog onduidelijk. Wellicht kun je straks met je smartphonecamera barcodes scannen via Shazam of maakt de app gebruik van plaatjesherkenning. Mensen moeten zodoende bijvoorbeeld een pak cornflakes kunnen scannen om informatie over de inhoud te zien of een dvd-hoes registreren om meteen de soundtrack te kunnen downloaden.

iOS

Shazam heeft momenteel al verschillende deals met bijvoorbeeld Spotify en Deezer. Ook is Shazam geïntegreerd in Siri op iOS, zodat je kunt vragen welk nummer er speelt. Daarna is de muziek meteen via iTunes te koop. Als Shazam dit soort functies doorvoert naar meer producten, kan de dienst daar uiteindelijk goed op gaan verdienen.

Tijdens een laatste financieringsronde haalde Shazam nog 30 miljoen dollar op. De waarde van het bedrijf werd toen geschat op een miljard dollar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s