Zwaarbeveiligd lab voor eerste Apple Watch-apps

Zwaarbeveiligd lab voor eerste Apple Watch-apps

06-03-2015 11:01 Laatste update: 28-04-2018 01:09

Bedrijven als Facebook en BMW hebben op Apple's hoofdkantoor in het diepste geheim gewerkt aan apps voor de Watch.


Apple heeft vergaande beveiligingsmaatregelen genomen voor het lab waar verscheidene bedrijven hun apps voor de Apple Watch kunnen finetunen, zo bericht Bloomberg. Zo is het niet toegestaan om een notitieblok, een telefoon of andere materialen van buiten mee naar binnen te nemen.

Bedrijven die hun apps op de Apple Watch willen testen, mogen alleen een harde schijf met de broncode van hun programma meenemen. De harde schijf mag het Apple-hoofdkwartier daarna niet meer verlaten. Ook de internettoegang in de ruimtes is geblokkeerd.

Net als bij apps voor de iPhone en iPad controleert Apple elk programma om te zien of het wel voldoet aan de eisen die het bedrijf stelt. Apple dringt er bij de ontwikkelaars van apps op aan om terughoudend te zijn met notificaties. Te veel getril kan de gebruiker irriteren en zorgt er bovendien voor dat de batterij sneller leeg raakt.

Anders dan bij de iPhone of iPad moet de tijd dat een Apple Watch-bezitter een app gebruikt, bij voorkeur beperkt blijven. Idealiter blijft het gebruik van een app per keer beperkt tot hooguit tien seconden.

Tijdens een event in San Francisco op maandag zal Apple-CEO Tim Cook meer informatie prijsgeven over de Apple Watch. Daarbij zal hij ook enkele apps voor de gadget uitlichten.

Wat kan je op 9 maart van Apple verwachten?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s