Magic Leap-baas: Microsoft HoloLens gaat je misselijk maken

Magic Leap-baas: Microsoft HoloLens gaat je misselijk maken

06-03-2015 08:51 Laatste update: 28-04-2018 01:09

Bram van Dijk

De nog niet bestaande VR-toepassing Magic Leap loopt nu al de concurrentie te bashen.

Ergens in het bedrijf Magic Leap loopt een genie rond. Of het is de uitvinder van een waanzinnige nieuwe toepassing die Virtual Reality volledig op z’n kop gaat zetten, of het is de man van de marketingafdeling die iedere journalist in zijn binnenzak heeft.

Want de blogs kunnen niet ophouden met er over te schrijven. Het bedrijf uit Californië werkt in het geheim aan een toepassing die ‘de magie terug in ons leven gaat brengen’, aldus de website.

Investering van Google

Hoe dan ook: hun overtuigingskracht zorgde er in oktober vorig jaar voor een investering van 542 miljoen dollar, mede-opgehoest door Google (hadden die niet een keer zo’n brilletje gemaakt?) Volgens uitgelekte patentaanvragen zal het een ’op het hoofd gedragen apparaat zijn waarbij een kleine projector een bundel beelden projecteert op een op maat gemaakte prisma. Zo creëert het op het netvlies van de gebruiker een ‘dynamische gedigitaliseerd lichtveldsignaal’'. Klinkt als de Google Glass, dus, maar dan wolliger omschreven.

Waar waren we ook alweer?

Ohja, de Microsoft-bash. In een interview met Wired zegt oprichter Rony Abovitz dus dat de nieuwe Hololens van Microsoft iedereen zal laten vomeren. “Het slechtste ding dat nu aan het gebeuren is, zijn de stereoscopische 3D-systemen.” Het zou zorgen voor dat het ‘volledige oog-brein-systeem niet goed functioneert’. “Je creëert eigenlijk een aantal neurologische conflicten.” Gevolg: je wordt ziek.

Daar zit natuurlijk wat in (ik heb de Oculus Rift-achtbaanrit nooit uitgezeten), maar kom eerst maar eens met wat concreets, beste Rony, met je 543 miljoen dollar, voordat je je concurrenten gaat lopen dissen. Al heb je mij nu ook nieuwsgierig gemaakt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s