Met Foodiebag en Kliekipedia eet je slimmer

Met Foodiebag en Kliekipedia eet je slimmer

04-03-2015 17:01 Laatste update: 28-04-2018 01:09

Hulp voor wie zijn bord niet leeg eet, of voor wie altijd teveel kookt.

Best wel zonde van het geld, en van het eten. n de Nederlandse horeca wordt jaarlijks 51.000 ton voedsel weggegooid, tel daar nog bij op wat je thuis teveel kookt. Voor wie vaak eten over heeft zijn er nu 2 ideeen tegen verspilling: de foodiebag en kliekipedia.

De Foodiebag is een vertaling van de in Amerika heel gangbare doggybag: een zakje waarin je het eten dat je in het restaurant niet op kreeg meekrijgt voor thuis. In Nederland vind 70% van de restaurantgangers het vragen om je overgebleven eten mee naar huis te mogen nemen, genant. Foodiebag (een idee van Lisanne Addink-Dölle van Verdraaid Goed) haalt de gene weg met een clip in de vorm van een lepel. Die klem je aan je bord, zodat de ober en de afwasser weten dat je je eten graag mee naar huis neemt.

Voor wie thuis eten over heeft, of met de inhoud van de foodiebag iets nieuws wil maken, is er kliekipedia. Juist, wikipedia waar je recepten met kliekjes vindt. De receptensite is een initiatief van overheidsorgaan SIRE. Er staan ook tips hoe je slimmer bent dan de “tenminste houdbaar tot” datum.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s