Virtualreality-bril Sony kan je in 2016 kopen

Virtualreality-bril Sony kan je in 2016 kopen

04-03-2015 08:19 Laatste update: 28-04-2018 01:09

tonie

Sony's eerste virtualreality-bril voor gebruik met de Playstation 4 en Playstation Eye komt pas volgend jaar op de markt.

Sony's VR-bril 'Project Morpheus' heeft in een nieuw protoype een uitschuifbaar scherm gekregen, zodat je snel terug kan naar 'de echte wereld' als je genoeg hebt van virtual reality. Je schuift dan gewoon het schermpje voor je ogen omhoog. Sony presenteerde de bril tijdens een grote conferentie voor game-makers in San Francisco.

De nieuwe headset heeft een oled-scherm met full hd van 5,7 inch en een verversingssnelheid van 120 beelden per seconde. Daardoor zou hij geschikter zijn voor games.

Bewegingen herkennen

De bril, die werkt met de Playstation 4, maakt het ook mogelijk om bewegingen te herkennen met de Playstation Eye-camera. Hiervoor is de bril voorzien van 9 led-lampjes, die de camera herkent. Wat de prijs zal zijn, is nog niet bekend.

De bewegingtracking werkt volgens Engadget, dat de nieuwe versie van de bril al testte, erg nauwkeurig. Maar de headset zit niet erg comfortabel op je hoofd. Op dat punt moet Sony nog verbeteringen doorvoeren. De finale versie lijkt volgens het bedrijf wel sterk op dit nieuwe prototype.

Ook VR-bril van HTC en Valve

Zondag kondigde HTC in Barcelona aan dat het in samenwerking met gamebedrijf Valve ook een eigen virtual reality-bril lanceert. Die Vive-headset komt nog wel dit jaar op de markt, maar was alleen nog voor een kleine groep te testen. Valve bouwt een platform voor het streamen van virtualreality-games en -video's naar de brillen.

Samsung presenteerde zondag ook een nieuwe versie van zijn Gear VR-bril, die werkt in combinatie met de Galaxy S6.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s