Asus Zenwatch komende maand in Nederland: 229 euro

Asus Zenwatch komende maand in Nederland: 229 euro

03-03-2015 12:42 Laatste update: 28-04-2018 01:09

tonie

Asus' smartwatch met gebogen vierkanten schermpje is eind april in ons land te koop: iets duurder dan eerst gemeld.

De ZenWatch is een Android Wear-smartwatch met een gebogen schermpje en een leren bandje. Afgelopen herfst werd 199 euro als prijs gemeld, dat wordt nu toch 229 euro. Asus Nederland meldt dinsdag dat het horloge eind april in ons land te koop is. Hij heeft een vierkant 1,63 inch scherm (320x320) en een behuizing van roestvrijstaal. Er zijn twee versies: zilver of roségoudkleurig.

De specs zijn verder vrij standaard voor huidige smartwatches: 1,2 Ghz chip, 512 MB RAM, 4GB opslag en een kleine 400 mAh, waardoor de accuduur niet langer dan 1 dag is.

asus zenwatch

Ook zijn hartslagmeter en bewegingssensoren aanwezig. Bijhouden van fitnessactiviteiten gaat via Asus Welness-app. De ZenWatch is water- en stofdicht (IP55), maar je kan er niet mee duiken.

Met het horloge is het ook mogelijk om een telefoon te ontgrendelen, op afstand foto's te maken, of een zoekgeraakte telefoon te vinden. Soortgelijke functies bieden andere Android Wear-smartwatches ook. De Zenwatch heeft ook een Tap Tap-functie: door te dubbelklikken op het scherm kan je een app naar voorkeur snel openen, handig om bijvoorbeeld snel een hartslagmeting te doen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s