Betere vingerscanner komt nog dit jaar naar smartphones

Betere vingerscanner komt nog dit jaar naar smartphones

02-03-2015 12:55 Laatste update: 28-04-2018 01:09

tonie

Chipmaker Qualcomm lanceert nauwkeurigere vingerafdrukscanner voor smartphones die nauwkeuriger werkt.

Qualcomm, de fabrikant van de bekende Snapdragon-chips die in veel smartphones zitten, komt met een betere sensor voor vingerafdrukherkenning in mobiele apparaten. De 'Snapdragon Sense ID' moet nauwkeuriger werken dan de techniek die Apple en Samsung momenteel gebruiken in de homeknoppen. Dat betekent minder foutmeldingen.

Qualcomms sensor werkt namelijk ook als je vinger een beetje vochtig of vuil is. Het scannen is mogelijk door verschillende materialen heen, waaronder glas, aluminium, roestvrijstaal, saffierglas en kunststof. Dat betekent dat veel fabrikanten de techniek in smartphones kunnen verwerken.

Sense ID gebruikt ultrasone technologie, die 3d-dimensionele details als randen en poriën herkent. De sensor werkt met geluidsgolven die voor ons mensen niet te horen zijn. Door het hogere detailniveau wordt het moeilijker om iemands vingerafdruk te kopiëren en zo diens telefoon binnen te dringen. De eerste apparaten met de technologie moeten dit jaar op de markt komen.

Galaxy S6

Samsung heeft in zijn nieuwe Galaxy S6 de vingerafdrukscanner ook verbeterd, zodat het nu mogelijk is om het toestel te unlocken door je vinger of duim op de homeknop te leggen. Bij de S5 werkte de vingerafdrukherkenning alleen door te vegen over de homeknop.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s