'Spookstad' Google+ opgesplitst in Photos en Streams

'Spookstad' Google+ opgesplitst in Photos en Streams

02-03-2015 09:38 Laatste update: 28-04-2018 01:39

De nieuwe baas van Google+ heeft de weinig populaire site nu opgedeeld in twee onderdelen: foto's en andere updates.


Bradley Horowitz is het nieuwe hoofd van Google+ en neemt meteen stappen door het foto-onderdeel af te splitsen van wat nu Streams heet. David Besbris was een jaar lang het hoofd van Google+, maar nu heeft Bradley Horowitz die taak overgenomen. In een Google+ post liet hij weten dat de geruchten over het opsplitsen van Google+ waar zijn.

De reorganisatie is een teken aan de wand dat Google het weinig succesvolle Google+ nieuw leven wil inblazen. De dienst heeft veel kritiek te verduren en wordt door sommige betiteld als een 'spookstad' waar de inwoners ontbreken. Google ontkent dat.

Vorige week zei Sundar Pichai, Google’s vice president van producten, tijdens een interview met Forbes dat Google meer en meer de focus op communicatie, foto’s en Google Stream als drie aparte onderdelen zou leggen in plaats van alles onder één paraplu te houden.

Wat Google precies met Hangouts, het alles-in-één communcatie platform van Google+ van plan is, is onbekend. Rivalen zoals WhatsApp en Snapchat hebben wat betreft gebruikersaantallen een grote voorsprong op Hangouts. Een afsplitsing van de spookstad zou Hangouts mogelijk populairder kunnen maken, mits het een betere ervaring aan de gebruiker kan bieden dan de concurrenten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s