Ronde budget-smartwatch Alcatel eind april in ons land

Ronde budget-smartwatch Alcatel eind april in ons land

01-03-2015 18:00 Laatste update: 28-04-2018 01:39

tonie

Alcatels betaalbare ronde smartwatch die zowel met iPhones als Androids werkt is vanaf april in Nederland te koop.

Alcatel staat bekend om zijn low-end smartphones, maar de fabrikant kondigde in januari ook een betaalbare, ronde smartwatch aan. Over de Nederlandse introductie van de Alcatel Onetouch Watch is zondag meer bekend geworden. Eind april is hij in ons land te koop voor een adviesprijs van 129 euro.

Het horloge is gemaakt van geborsteld chroom, kunststof en wit roestvrij staal. Er zijn meerdere versies: wit, chroomkleurig met donkergrijs, donkerrood met 'vulkaanzwart', en metaalwit. Het scherm is niet geheel rond: hij heeft aan de onderkant een zwart balkje, net als bij Motorola's Moto 360. Van dat horloge is dit Alcatel-apparaat een soort goedkope kloon. Het schermpje is bijvoorbeeld iets minder scherp.

Koppelen aan Android en iOS

De Alcatel-watch werkt niet met Android Wear maar met een eigen systeem. Via Bluetooth is hij wel te koppelen aan Android- of iOS-toestellen (vanaf Android 4.3 en iOS 7). Je krijgt dan meldingen van onder meer inkomende gesprekken en updates van social media.

De Onetouch Watch heeft sensoren als snelheidsmeter, gyroscoop, hoogtemeter en e-kompas ingebouwd. De hartslagmeter zit aan de onderkant van de wijzerplaat, zoals bij zoveel andere smartwatches. Je kan met het horloge ook muziek bedienen op je smartphone, foto's op afstand maken of je telefoon over laten gaan als je hem even kwijt bent. Hij is stof- en waterbestendig (IP67). De accuduur is ongeveer 5 dagen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s