HTC komt met virtualreality-bril en fitnesstracker

HTC komt met virtualreality-bril en fitnesstracker

01-03-2015 15:46 Laatste update: 28-04-2018 01:39

tonie

HTC lanceert samen met gamebedrijf Valve met een VR-headset. Ook nieuw van HTC: fitnesstracker Grip.

Lees ook onze eerste indruk van HTC One M9

HTC stort zich ook op virtual reality, in samenwerking met gamebedrijf Valve, bekend van het pc-gameplatform Steam. Het Taiwanese merk komt later dit jaar met de virtualreality-headset Vive, die werkt met Valve's virtualreality-platform SteamVR. Beide bedrijven gaan de concurrentie aan met Facebook-dochter Oculus.

De Vive-bril werkt met '360-graden kamerbrede tracking-technologie'. De headset toont beelden met een verversingssnelheid van 90 Hz. De twee ingebouwde schermen hebben elk de 1200x1080-resolutie. Om door virtual reality te navigeren komt HTC ook met speciale draadloze VR-controllers.

HTC zegt dat onder meer Google, HBO en Lion's Gate content gaan produceren voor de VR-headset. Het bedrijf verwacht dat virtual reality in snel tempo 'mainstream' zal worden. Over de prijs is nog niets bekend. In de lente verschijnt eerst een versie voor ontwikkelaars.

HTC Grip

HTC presenteerde ook zijn eerste wearable: de fitnesstracker Grip, ontwikkeld samen met sportkledingmerk Under Armour. Grip heeft een gebogen zwart-wit schermpje en een eigen gps-chip. Daardoor hoef je hem niet te koppelen aan je smartphone om je afgelegde routes bij te houden.

De software werkt samen met de Under Armour-dienst Record om sportprestaties te analyseren. De app voor Grip is beschikbaar voor Android en iOS en laat je ook prestaties delen. De Grip is later deze maand te koop, in de kleuren goud, zilver, roze en donkergrijs. De prijs is momenteel nog niet bekend.

HTC One M9

HTC kondigde ook de nieuwe smartphone One M9 Hij lijkt qua vorm op voorganger M8, met enkele kleine designtweaks, zoals het verplaatsen van de unlockknop naar de zijkant onder de volumeknopjes. Ook is het metalen frame om de zijkant meer voelbaar, waardoor het toestel robuuster aanvoelt.

De belangrijke wijziging zit in de camera's. HTC Is teruggekomen van de (weinig nuttige) camera met dubbele sensor aan de achterkant in de M8. Dankzij die extra sensor kon je achteraf punten scherp stellen op het beeld, maar er zullen weinig mensen zijn die daarom dit toestel kozen. Bovendien is hetzelfde effect ook met software te doen. De camera achterop is nu een 'gewone' met 20 megapixel, en een nieuwe panorama-functie. De frontcamera is een Ultrapixel-camera geworden, waardoor bijvoorbeeld selfies in het donker er lichter uitzien.

Eind maart te koop

De One M9 heeft een 5 inch full-hd-scherm, een nieuwe Snapdragon 810-chip, 32 GB opslag, 3GB werkgeheugen en een microsd-ingang. De accucapaciteit is 2840 mAh en hij beschikt wederom over speakers aan de voorkant. Deze Boomsound-speakers ondersteunen nu ook Dolby Surround-sound. Dat levert een geluidsweergave waarbij meer details zijn te horen op.

De HTC One M9 ligt op 31 maart in de winkels. Hij verschijnt in vier kleuren: zilver, donkergrijs, goud en roze. De laatste versie komt niet naar ons land. De prijzen volgen later.

Lees ook:

Eerste indruk: HTC One M9

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s