Dit is Huawei's eerste smartwatch: 'klassiek design'

Dit is Huawei's eerste smartwatch: 'klassiek design'

01-03-2015 14:02 Laatste update: 28-04-2018 01:39

tonie

Nieuwe gadgets voor je pols van de Chinese smartphonemaker, waaronder een blitse ronde smartwatch.


In Barcelona heeft de Chinese smartphonemaker Huawei nieuwe wearables aangekondigd. De belangrijkste is de Huawei Watch, een ronde smartwatch met Android Wear. Het 'klassieke' design zou voor zowel mannen als vrouwen aantrekkelijk moeten zijn. Er zijn verwisselbare bandjes in onder meer leer of metaal. Het horloge is voorzien van saffierglas en heeft een paar traditionele horloge-elementen, waaronder een 'ergonomisch geplaatst' draaiknopje.Het horloge heeft een 1,4 inch amoled-scherm, 400x400 resolutie, wat neerkomt op 281 pixels per inch, wat hoger is dan huidige smartwatches. Het type 316L-roestvrij staal zou 40 procent sterker zijn. De Huawei Watch heeft sensoren voor het tracken van beweging en hartslag ingebouwd. Het horloge, beschikbaar in zilver, zwart en goud, komt pas in de zomer op de markt en de prijzen zijn nog niet bekend.Talkband B2

Ook komt er een 'premium'-opvolger van zijn fitnesstracker. De nieuwe Talkband B2 heeft een 0,73 inch pmoled-touchscreen en de behuizing is volledig van metaal. Ook de dock is van metaal. De verwisselbare bandjes zin voortaan gemaakt van anti-allergisch TPU-materiaal. Ook zijn er lederen bandjes verkrijgbaar.De Talkband B2 komt beschikbaar in drie maten. Met de ingebouwde sensoren (6 assen-motion sensor en gyroscoop) kan je je activiteiten tracken. De Talkband B2 heeft een speaker en dual-microfoon met ruisonderdrukking. De spreektijd is 6 uur.De Talkband B2 werkt samen met iOS en Android. De standaardversie in zwart en wit kost 169 euro, de goudkleurige kost 199 euro.

Talkband N1

Ook nieuw: de oordopjes Talkband N1 met noise-cancellation. De headset heeft 4 GB flashopslag (goed voor max. duizend nummers) en een accuduur van 7 uur. De N1 telt ook je stappen en je krijgt per spraak meldingen van het aantal stappen en of je je doel hebt bereikt. De prijs is 119 euro.

Wanneer in Nederland

De nieuwe Huawei-wearables komen pas na de zomer naar Nederland. Ons land zit niet bij de eerste reeks landen waar Huawei de producten introduceert.

Lees ook in Bright Ideas: Google heeft een smartwatch-probleem

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s