Dit is nu het populairste Kickstarter-project ooit

Dit is nu het populairste Kickstarter-project ooit

30-01-2015 17:48 Laatste update: 28-04-2018 01:39

Het kaartspel met ontploffende katten met de toepasselijke naam Exploding Kittens, is officieel het populairste Kickstarter-project ooit.

Meer dan 120.000 mensen steunden het idee om een kaartenspel met absurde katten te steunen. Daarmee heeft Kickstarter Exploding Kittens tot het meest populaire project ooit uitgeroepen. Het financieringsdoel van 10.000 dollar werd binnen enkele minuten behaald en tot op het moment van schrijven heeft het project een kleine 5 miljoen dollar opgehaald.

Daarmee heeft Exploding Kittens vooralsnog niet het hoogste bedrag binnengehaald. Dat record heeft de multifunctionele koelbox Coolest Cooler in handen, dat met 13,2 miljoen dollar zijn project afsloot. Exploding Kittens heeft echter nog tot 20 februari om de Coolest Cooler te overtreffen.

Exploding Kittens is kaartspel dat is gebaseerd op Russisch Roulette: je trekt omstebeurt een kaart van de stapel. Als je de ontploffende kat-kaart trekt, ben je af. Er zijn echter kaarten waarmee je jezelf kunt verdedigen tegen die ontploffende katten. Daarnaast zijn er kaarten die je kunt gebruiken om anderen aan te vallen, een beurt te passen of meer inzicht te krijgen in de kaarten die nog in de stapel zitten.

De kaarten zijn getekend door Matthew Inman aka The Oatmeal, een van de bekendste striptekenaars van het gehele internet. (En volgens Tonie terecht.) Het kaartspel kost 20 dollar en je betaalt 15 dollar extra voor de 'NSFW-editie'. Verzenden naar Nederland kost nogmaals 15 dollar.