Jony Ive 'gekweld' door prachtige Yahoo weer-app

Jony Ive 'gekweld' door prachtige Yahoo weer-app

30-01-2015 13:17 Laatste update: 28-04-2018 01:39

Ive had gewild dat hij zelf zo'n mooie app had ontworpen voor iOS - en dat gebeurde ook.

Marissa Mayer is sinds 2012 de CEO van Yahoo. Eén van de eerste projecten waar ze zich mee bemoeide, was de Yahoo Weer-app. Deze won in 2013 een Apple Design Award, omdat hij er zo mooi uitzag.

Toen iOS 7 uitkwam en Apple over ging op plat design, was ook de standaard Weer-app van Apple voorzien van een make-over, die behoorlijk leek op die van Yahoo. Dat blijkt achteraf niet zo vreemd, want uit een nieuw boek van schrijver Nicholas Carlson genaamd Marissa Mayer and the Fight to Save Yahoo blijkt dat Ive 'gekweld' was door het prachtige design van Yahoo Weer.

Goed gesprek

'Op 1 mei 2013 liep Marissa Mayer Jony Ive, de beroemde Apple designer, tegen het lijf', staat in het boek geschreven. Ive vertelde haar toen dat hij gekweld was door de weer-app. "Ik ben zo jaloers", zei hij. "En ik word nooit jaloers."

"Jony", zei Mayer toen. "Als de Weer-app je al jaloers maakte, wacht dan maar tot je ziet hoe Flickr eruit komt te zien." Ive had het niet meer, zo blijkt uit zijn antwoord: "Oh, loop naar de hel." Een maand later verscheen iOS 7 met de Apple-app die overeenkomsten vertoont met die van Apple. Oordeel zelf (uit 2013):