Lekker naar elkaar blaffen met de app-hype Bark

Lekker naar elkaar blaffen met de app-hype Bark

07-08-2014 16:16 Laatste update: 28-04-2018 04:45

Bark is de allerleukste app die je maar een halfuurtje op je smartphone zal hebben.

Als er één app een onverwacht megasucces is geworden, dan is het zonder twijfel Yo. Met Yo stuurt je 'Yo' naar vrienden die vervolgens een 'Yo' kunnen terugsturen. Bark lijkt op Yo, maar in plaats van 'Yo' kun je nu naar andere blaffen. Het is echter niet mogelijk om naar vrienden te blaffen, maar alleen naar mensen in de buurt.

Zo kun je op je werk, in de trein of in de binnenstad van Amsterdam lekker naar andere onbekende Bark-gebruikers blaffen. De app geeft de afstand tussen jou en andere digitale honden aan.

Bark is verder geheel anoniem: je kiest alleen een avatar van een hond en verder hoef je niets te doen. Elke hond heeft ook zijn eigen blaf, waarmee je toch een eigen identiteit krijgt. Of zoals Bark het uitlegt: "online communication, reinvented."

bark

Bark heeft ook een website waarmee in real-time statistieken te zien zijn, zoals het aantal actieve honden of het aantal keer dat er is geblaft. In Nederland is een duidelijke piek te zien, waar Bark sinds vandaag een kleine hype is. Ook is er één persoon in Hawaï die constant blaft en zijn er in het oosten van Oekraïne ook enkele Bark-gebruikers te vinden.

bark

Wij hebben Bark inmiddels al verwijderd. Binnen een uur had ondergetekende zo'n 540 meldingen was het accupercentage met zo'n 20 procent gedaald door alle trillingen en ontvangen digitale blaf'jes. Maar die dertig minuten dat de app wél leuk is, ga je ook echt genieten.

Bark is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s