En dan nu: een vis die Pokémon speelt op Twitch

En dan nu: een vis die Pokémon speelt op Twitch

07-08-2014 13:31 Laatste update: 28-04-2018 04:45

Hij heeft geen flauw idee van waar hij mee bezig is.

Weet je nog dat begin dit jaar miljoenen mensen tegelijk op één account Pokémon uitspeelden? Het was een hit op Twitch: zo'n 36 miljoen mensen kregen een deel van het spel mee. Een lastig te overtreffen succes, maar deze vis waagt zich eraan.

Bewegingsregistratie

De vis, die Grayson Hopper heet, zwemt ergens in een kamertje in Amerika rond. Een Twitch-gebruiker heeft een webcam op de vissenkom gericht die beweging registreert. Op het scherm staan vier pijltjes waarmee de vis de Pokémontrainer bestuurt als hij eroverheen zwemt. Daarnaast kan hij over de bekende A-, B-, Select- en Startknop zwemmen voor interactie.

AAAABBK

Fish Plays Pokémon is nu ruim 130 uur beter en Grayson Hopper voelt zich niet bepaald als een vis in het water als Pokémontrainer. Hij heeft nauwelijks progressie geboekt. Toch kent zijn reis tot nu toe wel successen: hij koos vuur-Pokémon Charmander (interessante keuze als vis) als zijn eerste monster, noemde hem AAAABBK en wist zijn eerste vijand (Squirtle) te verslaan.

Kijk mee op Twitch

Momenteel loopt het gamepersonage al behoorlijk wat uren door zijn huis en doet hier en daar aanpassingen in het menu. Dit is de eerste vis ooit die Pokémon speelt en waarschijnlijk gaat hij er wat langer over doen dan toen de mensen het speelden. Op Twitch kun je live meekijken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s