Sony buigt ook voor de hype van kromme tv's

Sony buigt ook voor de hype van kromme tv's

07-08-2014 11:42 Laatste update: 28-04-2018 04:45

In navolging van de concurrentie geeft ook Sony zijn nieuwste Bravia-tv een lichte curve.

De Bravia S90 is de nieuwe televisie van Sony en zal de eerste tv van het Japanse bedrijf zijn met een kromming, waar blijkbaar genoeg vraag voor is. Deze kromming is echter minder heftig dan die van zijn concurrenten. Op die manier probeert Sony de veelgehoorde klachten tegen te gaan dat gebogen schermen last hebben van reflectie en dat de tv alleen beeld toont als je er recht voor zit.

De S90 komt uit in twee forse modellen: 65 inch (165 centimeter) en 75 inch (190,5 centimeter). Beide toestellen bieden een 4K-resolutie en kunnen op twee poten worden neergezet. Sony heeft naast het scherm ruimte gevonden voor speakers, die surround sound moeten leveren. Omdat de speakers boven en onderin iets gedraaid zijn, wordt het geluid via de muren weerkaatst.

Sony onthult de Bravia S90 tijdens de IFA, de Berlijnse technologiebeurs die begin september aanvangt. Dan zal een prijs en verkoopdatum bekend worden, maar waarschijnlijk zal het toestel niet goedkoop zijn en ligt de prijs boven de vijfduizend euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s