Nieuwe phablets van Samsung en LG op komst

Nieuwe phablets van Samsung en LG op komst

07-08-2014 10:37 Laatste update: 28-04-2018 04:45

tonie

LG en Samsung lijken bijna tegelijk met nieuwe phablets van het 5,7 inch-formaat te komen. 

LG's uitgelekte G3 Stylus heeft een iets groter scherm dan de reguliere G3 die van het 5,5 inch-formaat is. Hij stond onverwacht in een LG-video (inmiddels offline gehaald) over de kleinere versie van de G3. De phablet ondersteunt tekenen met een styluspennetje, vandaar de naam. De G3 Stylus heeft hetzelfde design als de normale G3, maar verder is er nog weinig over het toestel bekend.

LG kan met het uitbrengen niet al te lang wachten, want de grote aartsrivaal uit eigen land, Samsung, zou op 3 september in Berlijn zijn phablet Galaxy Note 4 willen aankondigen. De uitnodigingen zijn al de deur uit. De Notes zijn na de Galaxy S'en Samsungs meest verkochte toestellen.

De Note 4 zou met zijn 5,7 inch-scherm (2560×1440) even groot zijn als de voorganger Note 3. Ook Samsung heeft dus besloten dat phablets op een gegeven moment niet veel groter kunnen worden. Ook zou hij een 16 megapixel camera met optimische beeldstabilisatie en een uv-sensor krijgen. Mogelijk komt er ook een versie met een gebogen scherm.

iPhone 6 ook in phablet-versie

Beide phablets zijn iets groter dan de grootste versie van de iPhone 6 waarover al maanden geruchten gaan dat hij over een 5,5 inch scherm zou beschikken. De onthulling van de iPhone 6, die ook nog een kleinere 4,7 inch versie zou krijgen, lijkt nu 9 september plaats te vinden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s