Armband die waarschuwt voor te veel zon in Nederland te koop

Armband die waarschuwt voor te veel zon in Nederland te koop

04-08-2014 09:48 Laatste update: 28-04-2018 04:45

tonie

De June-armband, die uv-straling meet en je via een app waarschuwt als je te lang in de zon zit, is nu ook in ons land te koop.

De June van Netatmo is een armband met sensoren en Bluetooth, maar niet weer eentje die je stappen telt of trilt bij smartphone-notificaties. De June meet de uv-intensiteit en geeft via de bijbehorende app advies over het beschermen van je huid. Afhankelijk van je huidtype berekent de app de maximale tijd die je op een dag in de zon mag doorbrengen.

Sieraad met een app

June meldt dus wanneer je weer zonnebrandcreme moet smeren of dat je een hoed of bril op moet doen. De armband is uiteraard gericht op vrouwen. Hij kan ook als broche worden gedragen. De medaillon in de June bevat uv-sensoren en de app is compatibel met iPhone 4 en hoger. De accuduur zou ongeveer een maand zijn en de armband is volgens de fabrikant 'bestendig tegen druppels, spatten en transpiratie'.

De gemeten hoeveelheid zon is in percentages zichtbaar in de app. Aan het eind van de dag zie je op welke momenten de UV-straling op de huid het meest intens was.

Drie kleuren

Het ontwerp komt van de Franse sieradendesigner Camille Toupet met volgens Netatmo 'de schittering van diamanten als uitgangspunt'. Er zijn drie kleuren: witgoud, geelgoud en staalgrijs. June is te dragen als armband, met een dubbele leren band of rubberen band voor tijdens het sporten.

De June vanaf nu te koop via de site van Netatmo en binnenkort ook bij onder meer de Apple Stores, Media Markt en Coolblue. De adviesprijs is 95 euro. Nog net op tijd voor wie de komende weken nog hele dagen op het strand gaat liggen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s