Fairphone binnenkort weer te koop: 35.000 stuks in ronde 2

Fairphone binnenkort weer te koop: 35.000 stuks in ronde 2

10-04-2014 15:22 Laatste update: 28-04-2018 06:18

tonie

De Nederlanders achter de 'duurzame' smartphone Fairphone laten nu 35 duizend nieuwe toestellen maken.

Het Nederlandse Fairphone heeft een tweede lichting toestellen aangekondigd. Geïnteresseerden konden zich de afgelopen weken al inschrijven voor de duurzame smartphone, die in januari verscheen na een crowdfund-actie en daarna niet meer op voorraad was. "Gebaseerd op jullie feedback laten we nu 35.000 nieuwe Fairphones produceren", schrijft Tessa Wernink.

Half mei

De Fairphones zijn vanaf half mei te bestellen. Tussen bestellen en levering zit volgens Wernink tussen 6 en 12 weken. De tweede batch van Fairphones is op bijna alle punten identiek aan de eerste versie, maar het nieuwe model heeft wel een recentere chipset. Check ook de specs. In februari verkocht ook KPN tijdelijk de FairPhone in combinatie met een abonnement.

Redelijke arbeidssituatie

De Fairphone heeft een 4,3 inch scherm en 16 GB opslag. Hij werkt met Android 4.2 Jelly Bean en zijn accu is verwisselbaar. Het toestel heeft geen 4G. De Fairphone is zoveel mogelijk geproduceerd door medewerkers onder redelijke arbeidsomstandigheden. Het Nederlandse bedrijf heeft geld gestopt in een fonds voor de fabrieksmedewerkers.

Hij is voor een klein deel gemaakt van gerecyclede materialen en met tin uit een mijn in een gebied in Congo waar momenteel geen gewapend conflict speelt. Toch zou de lokale bevolking bij die mijn nog altijd ontevreden zijn met de gang van zaken ter plekke, stelde een Nederlandse europarlementariër eerder vast.

Lees ook onze special: de Fairphone als 'goed begin'

En bekijk onze uitpakparty van de Fairphone

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s