Deezer start na Mac-app ook gratis mobiele streams

Deezer start na Mac-app ook gratis mobiele streams

10-04-2014 07:43 Laatste update: 28-04-2018 06:18

tonie

Met Deezers mobiele apps kan je voortaan gratis naar persoonlijke radiostreams luisteren. De Mac-app staat nu ook klaar.

We gaven je eind vorige week al een eerste indruk van de eerste Mac-app van muziekdienst Deezer. De Spotify-concurrent heeft hem vandaag online gezet, officieel nog met het stempeltje 'beta'. Je kan ermee zowel je eigen muziekcollectie als het aanbod van Deezer luisteren. Een Windows-app volgt later dit jaar.

Persoonlijke radiostations

Ook goed nieuws is dat Deezer je voortaan zonder tijdslimiet laat luisteren naar persoonlijke radiostreams op zijn iOS- en Android-apps. Dit onderdeel heet Flow. De radiostations zijn gebaseerd op je muziekcollectie en luistergedrag. De volgorde van liedjes kan je niet zelf aanpassen en je mag maximaal zes keer een nummer skippen.

Een tweede nieuwe Deezer-dienst is Play Radio, een mobiel radiostation samengesteld uit de muziek uit je eigen afspeellijsten, aangevuld met aanraders door redacteuren.

Spotify ook gratis op mobiel

Spotify is sinds december ook gratis op mobiele apparaten te gebruiken en biedt iets meer controle. Je kan wel je eigen afspeellijsten streamen, maar op smartphones alleen in de shuffle-modus. Op tablets werkt de app wel hetzelfde als op de gratis desktopversie, die geen luisterlimiet meer heeft. Gratis gebruikers krijgen reclames voorgeschoteld.

Eerste indruk: Deezer Mac-app

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s