Je kijkt dwars door de neus van deze Land Rover

Je kijkt dwars door de neus van deze Land Rover

09-04-2014 13:39 Laatste update: 28-04-2018 06:49

Land Rover bouwt een projector in de voorruit waarmee je de weg door je motorkap heen kan zien.

De echte Land Rovers banjeren off-road en beklimmen geniepig steile heuvels op lastig terrein. Maar ook op geasfalteerde wegen is soms behoefte aan een beetje extra inzicht om je auto beter te besturen. Met een nieuwe technologie genaamd Transparent Bonnet zegt Land Rover bestuurders een digitaal beeld te geven van het terrein voor en onder de auto door de neus virtueel onzichtbaar te maken.

Hud-display in de voorruit

Transparent Bonnet werkt met camera's in de grille van de auto. Deze sturen beelden naar het head-up display (HUD) in de voorruit. Daardoor lijkt het alsof je dwars door de voorkant van je auto heenkijkt. Hierdoor moeten bestuurders beter inzicht krijgen op de weg.

Meervcontrole in krappe situaties

In een conceptfilmpje toont Land Rover de mogelijkheid om te zien wat er voor je gebeurt, wanneer je een steile helling beklimt en je door de neus niet kunt zien wat er achter de top gebeurt. Iets praktischer voor autorijders zijn de voordelen die dit concept met zich meebrengt voor krappe ruimtes zoals parkeergarages. Doordat je de hoek en positie van de voorwielen nog kan zien, moet je in dit soort situates gemakkelijker kunnen manoeuvreren.

bekijk op YouTube

Lees ook: Autosysteem kijkt door vrachtwagens heen

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s