Je nieuwe Twitter-profiel gaat er zo uit zien (en wordt handiger)

Je nieuwe Twitter-profiel gaat er zo uit zien (en wordt handiger)

08-04-2014 13:11 Laatste update: 28-04-2018 06:49

Twitters nieuwe profieldesign wordt nu uitgerold en lijkt op de layout van Facebook.

De geruchten gingen al, maar Twitter kondigt vandaag officieel in een blogpost aan dat het design van gebruikersprofielen wordt vernieuwd. Niet alleen aan het uiterlijk is gesleuteld, er zijn ook een aantal nieuwe opties waarmee je andere gebruikers kunt laten zien wie jij op Twitter bent.

Nieuw design

Wat meteen opvalt, is het Facebook-achtige design. Net als op dat sociale netwerk kun je nu ook een grote coverfoto voor Twitter instellen. Deze neemt de volledige breedte van het scherm in beslag. Je profielfoto wordt groter en komt links in je coverfoto te staan. De optie een beeldvullend achtergrondplaatje in te stellen verdwijnt, voortaan heeft iedereen een strak, wit profiel.

Nieuwe opties in je profielweergave

In je tijdlijn worden je tweets die zorgden voor de meeste interactie iets groter getoond. Deze optie moet ervoor zorgen dat andere gebruikers je beste tweets sneller kunnen vinden. Daarnaast kun je zelf een tweet waar je trots op bent of als aanvulling op je bio bovenaan je profiel vastpinnen. Ga je zelf naar het profiel van een ander, dan kun je kiezen welke tweets je wil zien: eigen tweets, alleen tweets met foto's en video's of tweets en reacties.

Nieuwe gebruikers hebben meteen het nieuwe design, de rest van de gebruikers komt in de komende weken aan de beurt. Een aantal profielen van beroemdheden zijn al vernieuwd, onder meer die van Michelle Obama, Channing Tatum en Kerry Washington.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s