Wandel met Google veilig 's nachts door Marseille

Wandel met Google veilig 's nachts door Marseille

07-04-2014 10:53 Laatste update: 28-04-2018 06:49

Rustig op safari in een Franse wijk terwijl je thuis achter de pc zit.

Dankzij Google Street View krijg je een aardige indruk van hoe een stad, dorp of gebied eruit ziet. Hoewel je locaties in 360 graden kunt bekijken, mist er toch iets. Met een foto kun je niet altijd sfeer proeven. Je mist het leven, het geluid. Het nieuwe project Google Night Walk voegt die elementen toe in een rondleiding door Marseille.

Op safari in de stad

Met Night Walk probeert Google je een indruk te geven van Cours Julien, een wijk in Marseille. Thuis van achter je computer kun je een rondleiding volgen, alsof je er zelf rondloopt. Dat is althans de bedoeling van deze 'safari door de urban savanne'.

Je wordt begroet door één van de makers van Google Night Walk. Hij zal de tour verzorgen die langs 34 hotspots leidt. Links onderin zie je een kaart waarmee je met een simpele klik naar verschillende locaties kunt gaan. Leuker is echter om de groene lijn op de stoep te volgen.

Beleving met meerdere lagen

Met sfeervol gepingel op een gitaar en omgevingsgeluiden word je wegwijs gemaakt in Cours Julien. De verteller geeft uitleg bij elke stap voorwaarts. Onderweg kom je verschillende logo's tegen. De gele camera toont een bezienswaardigheid. Het blauwe Google logo neemt je mee naar een gebeurtenis off-road. Je kunt onder meer een voetbalpartijtje 'bijwonen'. Je staat dan midden op het plein tussen de voetballende jongens, terwijl het geluid van het balspel klinkt. Een YouTube logo leidt naar een filmpje. Zo zie je bijvoorbeeld hoe een artiest een garagedeur van graffiti voorziet.

Natuurlijk klik je nog steeds door Street View, maar de extra lagen als muziek en foto's voegen veel toe. Uiteindelijk krijg je een charmante indruk van de nachtelijke uurtjes in Marseille. Dromen wij ondertussen verder van dit soort tours door steden met Oculus Rift.

bekijk op YouTube

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s