Geen geintje: Will.i.am komt met eigen smartwatch

Geen geintje: Will.i.am komt met eigen smartwatch

07-04-2014 08:27 Laatste update: 28-04-2018 06:49

Het bandlid van Black Eyed Peas toont zijn eigen smartwatch. Je kan er ook mee bellen, geen telefoon nodig.

Will.i.am is van alle markten thuis. Hij is rapper, zanger, dj, muziekproducent én 'director of creative innovation' bij Intel. Sinds hij actief is als tech-entrepeneur ontwikkelde hij al een camerahoesje voor iPhone. Nu zegt hij het nogmaals te proberen met een smartwatch.

Bellen

In de tv-show van de Britse comedian Alan Carr toonde will.i.am zijn apparaat, dat eruit ziet als een harde, brede armband. Hij droeg er om elke pols één, wat misschien diende voor stereogeluid toen hij liet horen dat je er muziek mee af kunt spelen. De smartwatch werkt volgens will.i.am helemaal zonder telefoon, maar je kunt er wel mee bellen.

Volgens de muzikant werkt zijn smartwatch met bluetooth-oordopjes, kun je hem gebruiken om mee te fitnessen en zijn Facebook, Twitter en Instagram beschikbaar. Will.i.am zegt dat hij het project helemaal uit eigen zak betaalt.

'Hij is echt'

Kijkers van het programma kregen nauwelijks een glimp van de smartwatch en het is moeilijk te geloven dat de muziek daadwerkelijk uit de apparaten kwam. Kortom: een behoorlijk 'shady' demonstratie. Een verlate 1 april-grap? Op Twitter drukt will.i.am zijn volgers in ieder geval op het hart dat zijn smartwatch echt is. Hij moet uitkomen in juli. Wordt vervolgd dus.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s