Mountainbiken op het strand? 2 wielen goed, 3 wielen beter!

Mountainbiken op het strand? 2 wielen goed, 3 wielen beter!

07-04-2014 07:31 Laatste update: 28-04-2018 06:49
Author profile picture

Rutger Middendorp

Wie fietsen wil in alle omstandigheden kan wel eens een derde wiel gebruiken. De Rungu is de ultieme survival-fiets.

Wie in Nederland naar school moet fietsen, heeft in bijna alle omstandigheden een glad geplaveid fietspad tot zijn beschikking. Een knappe heren-of damesfiets voldoet dan bijna altijd. Wil je echter over het strand fietsen of op je skivakantie de sneeuw te lijf, dan kom je al gauw vast te zitten met je smalle banden.

Voor die extreme niche bouwde Rungu een fiets. Of eigenlijk twee fietsen die heel erg op elkaar lijken. Wat ze met elkaar gemeen hebben zijn het aluminium frame, de montagepunten om er een bagagerek op te bouwen, hydraulische remmen en niet te vergeten twee voorwielen op schouderbreedte naast elkaar. Daarmee heb je meer stabiliteit als je een rotsig pad te lijf gaat en zak je minder snel weg in zand of sneeuw.

Youtube-link

De verschillen tussen de twee versies maken de fiets nog meer niche; de Juggernaut heeft dikke banden en is dus met name geschikt om over sneeuw of zand te rijden. De Kilimanjaro heeft dunnere banden en vering en is vooral bedacht om een rotsachtig pad af te rossen. Beide fietsen zijn te voorzien van een e-kit, zodat je niet met vermoeide benen op je surfplank hoeft te staan. De Juggernaut kost in de voorverkoop ongeveer 1800 euro, voor de Kilimanjaro komt daar nog eens 70 bij op. Heb je wel de meest unieke fiets in de straat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s