Grootste toestel tot nu toe gaat Blackberry ook niet redden

Grootste toestel tot nu toe gaat Blackberry ook niet redden

19-09-2013 10:38 Laatste update: 28-04-2018 09:55

tonie

De nieuwe Blackberry Z30 heeft groot 5 inch scherm, maar misschien wordt het wel de allerlaatste Blackberry.

Blackberry heeft zijn nieuwe Z30 aangekondigd. Het toestel heeft een 5 inch scherm met slechts 720p-resolutie en daarmee is hij de grootste Blackberry tot nu toe. Hij werkt met een Snapdragon S4 Pro-chip net als de Nexus 4 en sommige Galaxy S4's van eerder dit jaar. Er is 16 gb flashopslag aanwezig en de accucapaciteit is met 2880 mAh vrij redelijk.

De Z30 heeft een 8 megapixelcamera. Blackberry claimt dat het geluid tijdens het bellen natuurlijker overkomt doordat de speakers verspreid over het toestel zijn geplaatst. De Z30 is later dit jaar in Nederland te koop. De prijs van het toestel is nog niet bekend.

Blackberry heeft ook verbeteringen in zijn BB10-besturingssysteem doorgevoerd. Versie 10.2 heeft een Priority Hub, waarin alle gesprekken, meldingen en berichten van belangrijke mensen automatisch bovenin verschijnen. Het lockscreen showt meer informatie over berichten en notificaties. De 10.2-update gaat in oktober naar de Z10, Q10 en de Q5.

Intussen blijft de toekomst voor Blackberry er zwart uitzien. Het Canadese bedrijf verwacht zelf nog voor het eind van het jaar te zijn verkocht aan investeerders. De kans is daarbij groot dat het bedrijf wordt opgesplitst omdat de geldschieters geen interesse hebben in slecht lopende onderdelen zoals de tak die smartphones produceert. De investeerders zouden vooral Blackberry's software en patentportfolio in losse onderdelen willen overnemen. Daardoor zou de Z30 zomaar eens de allerlaatste Blackberry kunnen worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s