Compleet vernieuwde Bright iOS app gratis te downloaden

Compleet vernieuwde Bright iOS app gratis te downloaden

21-05-2013 19:38 Laatste update: 28-04-2018 11:59
Author profile picture

Erwin van der Zande

Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat. Let op: de nieuwe app dien je opnieuw te downloaden.

De Bright iOS app is sinds zijn introductie in november 2009 in rap tempo ons populairste kanaal geworden. Om een idee te geven: het aantal pageviews van Bright groeide in 2012 met ruim vijftig procent. Die groei kwam vrijwel in z'n geheel op het conto van de iOS app. Hij verdient derhalve een update, zeker na de komst van iOS 6 en de iPhone 5. We vonden alleen dat ie er wat stoffig uit begon te zien.

Halverwege de update besloten we alsnog om de app een restyling te geven, tot grote vreugde van onze developer Carl Mangold. Vandaar dat het iets langer heeft geduurd dan ons en veel van onze gebruikers lief was, maar we zijn trots op het resultaat.

Wat is er allemaal nieuw in versie 4.0 van de Bright iOS app?

Een complete restyling van de app met nieuwe interface naar een ontwerp van Jonathan Looman. Weg zijn de knoppen: de interface leunt vooral op swipen. Je kunt swipen tussen artikelen en in de overzichten swipe je naar rechts om in het menu uit te komen waar je onder andere filters vindt voor de rubrieken. Easy does it. Weg is ook de donkere kleurstelling: de app oogt helder, voelt licht en vloeit soepel. Het ontwerp van de app is bescheiden en laat vooral veel ruimte voor beeld. De wallpaperrubriek Eye Candy is trouwens volledig geintegreerd. Bovendien ondersteunt de nieuwe app iOS 6, is op de iPhone 5 eindelijk fullscreen en zal minder geheugen in beslag nemen door verbeterde caching. Last but not least: notificaties. Wil je een seintje als er een nieuwe Uitpakparty is verschenen? Of bij breaking news of een nieuwe recensie? Kan allemaal nu. Sweet.

Waarom krijg ik geen App Store update?

Scherp! Versie 4.0 van de Bright iOS app komt niet beschikbaar als update; je moet 'm opnieuw in de App Store downloaden. Dit is omdat de oude app nog op naam van onze developer stond en is 'verhuisd' naar Brights uitgever Veen Media. Eenvoudiger dan deze oplossing laat Apple helaas niet toe. De oude app is vandaag verwijderd uit de App Store. Hij zal op je iPhone of iPad blijven werken maar zal geen nieuwe artikelen meer ophalen. Dit is het laatste artikel dat je in de app zult ontvangen. Om van alle verbeteringen te profiteren kun je dus de oude Bright app verwijderen en de nieuwe installeren, liefst in die volgorde. Van de nieuwe app ontvang je wel weer gewoon automatische updates via de App Store.

Wat ontbreekt er nog?

We wilden dat de nieuwe Bright iOS app beschikbaar was op Bright Day. Dat leek aanvankelijk nog comfortabel ver weg, kwam door wat tegenslag dichterbij en om de deadline te halen hebben we een paar features vooruit moeten schuiven naar versie 4.1 die overigens al in ontwikkeling is. Waaronder zoeken, in-app inloggen op de Bright Bunch, MadAds en nog diverse puntjes op de i. Kers op de taart is de nieuwe interface speciaal voor op de iPad, die volgt zo spoedig mogelijk.

Download de nieuwe Bright iOS app en laat ons in de reacties weten of er iets mis gaat, of dat je nog wensen hebt. Dan nemen we dat meteen mee in de 4.1 update. Dank!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s