X-Wing op schaal 1:1 is grootse Lego-model ooit

X-Wing op schaal 1:1 is grootse Lego-model ooit

24-05-2013 13:38 Laatste update: 28-04-2018 11:59
Author profile picture

Floris Poort

Vier maanden bouwtijd en 5.335.200 Legosteentjes waren nodig voor de levensgrote Star Wars X-Wing die nu op Times Square staat.

De Lego X-Wing, het is een van de bekendste en best verkochte Lego-sets ooit. Lego besloot, waarom ook niet, een levensgrote replica van dat model te maken. De X-Wing is precies even groot als de modellen die tijdens het filmen van de originele Star Wars-films werden gebruikt en daarmee 42 keer groter dan het originele Legomodel. Zelfs als het model niet van Lego was gemaakt, had het er al indrukwekkend uitgezien. Maar het detail en het aantal Legosteentjes dat op close-up foto's van het model te zien is, laten je helemaal duizelen.

De X-Wing is niet helemaal van Lego gemaakt: dat was simpelweg te zwaar. Daarom wordt het model ondersteund door een speciaal ontworpen stalen frame. Dat frame werd vervolgens over een periode van vier maanden door 32 bouwers volgehangen met maar liefst 5.335.200 Legosteentjes. De uiteindelijke starfighter is 14 meter lang, 13 meter breed en weegt bijna 21 duizend kilo.

De X-Wing werd onder grote belangstelling onthuld op Times Square in New York. Daar stond al een even immense replica van een Legodoos, waarop naast de gebruikelijke leeftijdsaanduiding dat enorme gewicht en aantal gebruikte steentjes staat gedrukt. De replica is gemaakt ter promotie van de nieuwe animatieserie The Yoda Chronicles.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s