Stijlvolle redesigns van de nerdy Google Glass

Stijlvolle redesigns van de nerdy Google Glass

24-05-2013 12:05 Laatste update: 28-04-2018 11:59

Julia Nolet

Revolutionaire technologie, die Google Glass. Maar echt stijlvol is hij niet. Vier ontwerpers bedachten een redesign.

Dat de Google Glass een van de meest originele en spraakmakende releases van het jaar is, daar kunnen we het over eens zijn (Kom 'm live bekijken op 25 mei op Bright Day!). Maar Google weet de stemmen maar niet te verstommen die roepen dat de Glass toch wel een erg sukkelige uitstraling heeft.

Google probeert zelf het anti-mode imago van de bril al hard te draaien, te zien aan de recente samenwerking met Diane von Furstenberg en het gerucht dat het bedrijf een samenwerking aangaat met brillenmerk Warby Parker om een iets stijlvollere versie van de digitale bril op de markt te zetten.

Het struikelblok voor Google is dat de Glass alleen een groot succes kan worden als mensen het accepteren als 'cool' om zo'n bril een op hun neus te hebben, het is immers geen gadget die je verborgen in je zak bij je draagt.

Bussinessweek is Google voor met een redesign en vroeg vier modeontwerpers naar hun versie van de Google Glass.

Selima Salaun, Selima Optique

Dit design heeft Salaun op de symmetrie ontworpen. "Terwijl het originele ontwerp van de Google Glass impliceert dat slechts één oog geactiveerd moet worden, heb ik bij dit ontwerp het schermpje langs de voorkant verlengd, om een mooie slanke lijn over het frame te vormen." Het scherm zit alleen aan de rechterkant en vloeit over in een dummy aan de linkerkant.

Chris Mantz, Drift Eyewear
Voor designer Chris Mantz was het belangrijk dat de bril comfort en functionaliteit bevatte, maar bovenal moest de drager niet op een cyborg lijken. Het retrodesign wordt futuristisch door de hoekige lijnen van het glas. Chris Mantz: "Door het glas te plaatsen verbergen we de viewfinder een beetje, waardoor hij minder groot lijkt en je aandacht minder opeist. Door futuristische technologie met een nostalgisch ontwerp te combineren, wordt het design volgens ons mooi en benaderbaar."

Voor meer ontwerpen en voor de toelichting, zie Businessweek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s