Microsoft zaait verwarring over online verplichting Xbox One

Microsoft zaait verwarring over online verplichting Xbox One

22-05-2013 14:11 Laatste update: 28-04-2018 11:59

Tonie van Ringelestijn

De nieuwe Xbox One moet waarschijnlijk eens in de 24 uur online zijn om een single player-game te kunnen spelen.

Microsoft presenteerde dinsdagavond de Xbox One, maar gamers bleven de volgende dag nog met allerlei vragen zitten, vooral over de beveiliging die Microsoft heeft ingebouwd en hoe er wordt omgegaan met uitlenen van spellen aan anderen. Microsoft kwam met vage of tegenstrijdige verklaringen, schrijft The Verge. Nog niet alles lijkt definitief te zijn beslist.

Wel is duidelijk dat de Xbox One om een game te kunnen spelen zo nu en dan online moet zijn, ook al speel je hem in je eentje vanaf een schijfje. 'Always on' is niet nodig, maar de spelcomputer moet tenminste eens per 24 uur online zijn, zo blijkt uit een uitspraak van een Microsoft-manager. 'Ik geloof eens in de 24 uur.' Misschien handig als Microsoft dit soort informatie voortaan bij het aankondigen van een nieuwe console wat duidelijker op een rijtje heeft.

Neem je een spel mee naar een vriend die ook een Xbox One heeft, dan is het mogelijk om het spel bij hem te spelen. De spelschijf wordt namelijk gekoppeld aan je Xbox-profiel. Maar die vriend zou dat spel dan niet zomaar kunnen spelen, mogelijk alleen als hij ervoor betaalt. Maar Microsoft sprak later tegen dat er al is besloten over hoe er wordt omgegaan met uitlenen van spellen of tweedehands games.

Langzaamaan komen nog meer details naar buiten. Zo blijken Xbox Live Gold-abonnementen geldig te zijn op zowel de Xbox 360 als de Xbox One. En werken de oude Xbox 360-controllers niet meer met de nieuwe One. Verder hebben indie-ontwikkelaars nog altijd uitgevers nodig om op de Xbox One spellen te kunnen distribueren. Sony belooft onafhankelijke game-ontwikkelaars dat ze wel zelf naar de PS4 kunnen publiceren.

Over twee weken demonstreert Microsoft de Xbox One tijdens de grote E3-gamebeurs in LA. Hopelijk is er dan meer duidelijkheid. Ook is het natuurlijk nog wachten op een belangrijke brokje informatie: de prijs.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s