Het gaat niet goed met HTC

Het gaat niet goed met HTC

22-05-2013 09:35 Laatste update: 28-04-2018 11:59
Author profile picture

Floris Poort

De verkoopcijfers van de door HTC gemaakte Facebooktelefoon vallen tegen, veel bestuurders verlaten het bedrijf.

Facebook presenteerde begin april de First, een smartphone gefabriceerd door HTC met de door Facebook gemaakte Android-interface Home standaard geïnstalleerd. Het in de VS verkrijgbare toestel doet het bepaald niet goed, en dat is eigenlijk nog zacht uitgedrukt. De verkopen waren dermate tegenvallend dat de prijs van de First snel daalde van 99 dollar naar 99 cent. En dan nog zouden de verkopen van het toestel enorm tegenvallen.

Daar komen de problemen van de HTC One nog bij. Want hoewel dat toestel over het algemeen uitstekend ontvangen is, waren er wereldwijd leveringsproblemen. In Nederland zijn die problemen inmiddels voorbij en is de One gewoon verkrijgbaar. Maar concurrent Samsung maakt het HTC en eigenlijk alle makers van Android-telefoons verdraaid moeilijk. De analisten van Strategy Analytics berekenden vorige week nog dat Samsung maar liefst 95 procent van de winst in de Android-markt opstrijkt. In de overkoepelende markt voor smartphones maken alleen Samsung en Apple winst.

De bestuurders van HTC hebben inmiddels ook door dat het niet goed gaat met het bedrijf en kiezen eieren voor hun geld. De chief product officer van HTC, Kouji Kodera, heeft het bedrijf volgens The Verge vorige week verlaten. Kodera was onder andere verantwoordelijk voor de strategie achter de lancering van de HTC One, dat het Taiwanese bedrijf kan maken of breken. In de afgelopen drie maanden zouden bovendien meer medewerkers het bedrijf verlaten hebben. Bronnen zeggen dat het bedrijf in een absolute vrije val terecht is gekomen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s