Meccano+ brengt het ouderwetse speelgoed naar de smartphone

Meccano+ brengt het ouderwetse speelgoed naar de smartphone

22-05-2013 09:18 Laatste update: 28-04-2018 11:59

Meccano+ brengt de magie van Meccano terug naar nu. Je stelt je eigen unieke set aan onderdelen samen en krijgt voorbeelden via je smartphone.

Welk merk ze met hun ontwerptalenten zouden bestoken, was snel beslist. "Ieder van ons heeft warme herinneringen aan de boutjes en moertjes van Meccano", zegt Guy van reclamebureau Studio Small uit Londen.

Meccano mist de aansluiting met het nu omdat het modellen verkoopt in plaats van sets met componenten waarmee je je eigen creaties kunt bouwen. Ieder doosje heeft een beperkt aantal mogelijkheden, terwijl juist de oneindigheid aan oplossingen de magie van Meccano is. Mee eens, Meccano was ooit leuker dan Playmobil en misschien wel leuker dan Lego. Maar hoe maak je het montagespeelgoed uit 1900 weer aantrekkelijk in 2013?

Studio Small bedacht Meccano+, waarmee je een rijkere ervaring koopt. Klanten kunnen hun eigen unieke set aan onderdelen samenstellen. De smartphone wordt er ook bij betrokken, om met augmented reality en het silhouet van je bouwwerk meer inspiratie te bieden.

Icon magazine biedt bureaus in de rubriek Rethink ruimte voor contemplatie. Iedere maand wordt een ander bestaand merk opgefrist en zo koos Studio Small voor Meccano. "We bewonderen de visie en fantasie van de uitvinder van Meccano, Frank Hornby." Hornby heeft zonder opleiding zowel Meccano als Dinky groot gemaakt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s