Cloud storage voor spullen waar je thuis geen plek voor hebt

Cloud storage voor spullen waar je thuis geen plek voor hebt

21-05-2013 10:07 Laatste update: 28-04-2018 11:59

Dewi Pinatih

Opslagdienst Boxbee haalt je overbodige spullen thuis op, slaat ze op en bezorgt ze weer aan huis als je daar om vraagt.

Weleens bij een doe-het-zelf opslagruimte geweest? Zo’n blokkendoos zonder natuurlijk daglicht langs de snelweg waar je als niet-autobezitter bovendien bijna niet kunt komen?

Ik wel, en blij word je er niet van, vooral niet als je er alleen bent. Het voelt ook wat overdreven: een hele opslagbox voor een paar dozen met spullen waar je thuis geen plek voor hebt, terwijl je onderhand alweer bent vergeten wat er precies in die dozen zat… Kan dat niet anders?

In San Francisco hebben ze de oplossing: Boxbee levert opslagdozen bij je thuis af en haalt ze daar ook weer op, wat je regelt via een frisse website die een bezoek aan de deprimerende opslagruimte overbodig maakt.

De plastic opslagdozen worden thuis afgeleverd waar je ze rustig inpakt. Foto’s en een korte beschrijving van de spullen sla je op in de app, zodat je nooit vergeet wat in welke doos zit. De dozen worden op afspraak opgehaald en opgeslagen in een bewaakte ruimte. Heb je je spullen weer nodig, dan geef je aan welke doos je weer thuis afgeleverd wilt krijgen.

Kan het handiger? De opslag kost 6 dollar per doos per maand, aflevering 15 dollar plus 2 dollar per doos, het laten ophalen van de dozen is gratis.

Boxbee noemt dat cloud storage, maar dan analoog. Een concept dat wat mij betreft snel over mag waaien naar Nederland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s