Eindelijk nieuwe versie van Flickr, met 1 TB gratis opslag

Eindelijk nieuwe versie van Flickr, met 1 TB gratis opslag

21-05-2013 07:35 Laatste update: 28-04-2018 11:59

Tonie van Ringelestijn

Yahoo heeft fotodienst Flickr eindelijk vernieuwd met een mooiere vormgeving. Plus maar liefst 1 terabyte gratis opslagruimte.

Yahoo heeft een nieuwe versie van Flickr gepresenteerd. De fotodienst werd in 2005 overgenomen maar sindsdien werd er opvallend weinig verbeterd aan Flickr, dat vooral populair was onder hobbyfotografen. Hele volksstammen zetten hun foto's nu op allerlei social media, terwijl Flickr stond te verpieteren. Daar komt nu verandering in. De nieuwe vormgeving van Flickr toont foto's in een grid en eindelijk op een hogere resolutie. Het design lijkt op de Facebook-timeline en Instagram.

Het lokkertje van Flickr is nu 1 terabyte gratis opslagruimte. Bij Facebook en Google+ is de fotoruimte 'virtueel onbeperkt', maar alleen voor afbeeldingen tot bepaalde resolutie. Wel geeft Google+ 15 gb gratis ruimte voor foto's die groter zijn dan 2048 bij 2048 pixels. Flickr ondersteunt nu maximaal 3 minuten video's op full hd-formaat, dat was eerst 90 seconden.

Flickr heeft ook een nieuwe Android-app gekregen die foto's op volledig formaat gebruikt. De iOS-app was in december al verbeterd. Flickr heeft ook twee nieuwe upgrade-opties: advertentievrij voor 50 dollar per jaar en 1 terabyte extra voor 500 dollar per jaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s